Βαρβαρότητα: Ισραηλινοί στρατιώτες περιφέρουν Παλαιστίνιο τραυματία δεμένο πάνω σε τζιπ (βίντεο)

Τουλάχιστον 37.598 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 86.032 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου. Συνολικά, 47 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Σήμερα, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί κατ΄επανάληψη επιδρομές στη Τζενίν, η οποία θεωρείται προπύργιο των Παλαιστίνιων ενόπλων.

Οργή έχει προκαλέσει από χθες βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως στα social media το οποίο δείχνει τζιπ με έναν άνδρα δεμένο πάνω στο καπό να περνάει μπροστά από δύο ασθενοφόρα. Οι στρατιώτες κατηγορήθηκαν ότι κακομεταχειρίστηκαν τον τραυματισμένο άνδρα χρησιμοποιώντας τον ως «ανθρώπινη ασπίδα» στη διάρκεια της επιχείρησης.

Οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ (IDF) επιβεβαίωσαν σήμερα το περιστατικό, μια ημέρα αφότου συνέβη, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Οι IDF ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι οι στρατιώτες εκτελούσαν «επιχειρήσεις αντιτρομοκρατίας για να συλλάβουν καταζητούμενους υπόπτους» στην ευρύτερη περιοχή της Τζενίν.

«Τρομοκράτες άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτών της IDF, οι οποίοι απάντησαν πυροβολώντας. Στη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών ένας από τους υπόπτους τραυματίστηκε και συνελήφθη», ανέφερε η IDF.

«Κατά παράβαση των διαταγών και των τυπικών διαδικασιών των επιχειρήσεων ο ύποπτος συνελήφθη από τις δυνάμεις ενώ βρισκόταν δεμένος πάνω σε ένα όχημα. Η συμπεριφορά των στρατιωτών στο βίντεο που δείχνει το περιστατικό δεν συνάδει με τις αξίες της IDF. Το περιστατικό θα διερευνηθεί και θα αντιμετωπιστεί αναλόγως», ανέφερε ο στρατός.

Ο ύποπτος μεταφέρθηκε στην Ερυθρά Ημισέληνο για να λάβει ιατρική βοήθεια, πρόσθεσε ο στρατός.

Νετανιάχου: H «διαμάχη» με τις ΗΠΑ θα «επιλυθεί στο εγγύς μέλλον»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η «διαμάχη» με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις καθυστερήσεις παράδοσης όπλων θα «επιλυθεί στο εγγύς μέλλον», εν μέσω εντάσεων μεταξύ των δύο συμμαχικών χωρών.

«Είναι περίπου τέσσερις μήνες που παρατηρείται σημαντική μείωση στις παραδόσεις όπλων στο Ισραήλ από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Λάβαμε κάθε είδους εξηγήσεις, αλλά η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Υπό το φως όσων άκουσα τις τελευταίες ημέρες, ελπίζω και πιστεύω ότι αυτό το θέμα θα επιλυθεί στο εγγύς μέλλον», είπε κατά τη διάρκεια συνάντησης με υπουργούς της κυβέρνησής του.

Tο βράδυ του Σαββάτου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους του Τελ Αβίβ και άλλων πόλεων του Ισραήλ για να αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση Νετανιάχου και να απαιτήσουν την επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς.

Η χθεσινοβραδινή ήταν η μεγαλύτερη διαδήλωση από το ξέσπασμα του πολέμου. Ισραηλινά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για περίπου 150.000 αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στο Τελ Αβίβ, ενώ δυναμικές κινητοποιήσεις έγιναν επίσης στην Ιερουσαλήμ, στη Χάιφα και σε άλλες πόλεις.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί